Срокът, в който всички политически партии трябва да представят финансовите си отчети за

...
Срокът, в който всички политически партии трябва да представят финансовите си отчети за
Коментари Харесай

Партиите трябва да представят финансовите си отчети до 31 март 

Срокът, в който всички политически партии би трябвало да показват финансовите си отчети за 2022 година, изтича на 31 март, оповестиха от пресцентъра на Сметната палата.

Отчетите могат да бъдат показани на електронен и книжен носител заедно с декларация по пример, в която се съдържа лист на физическите лица, създали дарения, означават от там.

Очаква се те да бъдат оповестени на интернет страницата на институцията до 15 април, а също и лист с наименованията на партиите, които не са подали доклади, и лист на партиите, получили държавна дотация през миналата година.

От Сметната палата прецизират, че годишен финансов отчет, който не дава отговор на изискванията относно формата, наличието и метода на представянето му, или е без декларацията по алинея 4, се счита за неподаден, предават от dariknews.bg.

Партиите, които не показват или не показват в период годишните си финансови доклади и декларациите със лист на донорите, подлежат на санкции:имуществена глоба на от 5000 до 10 000 лева, загубване правото на държавна дотация до провеждането на последващи избори за народни представители и опция Софийският градски съд да постанови разформироване на политическата партия, когато не са показани в Сметната палата годишни финансови доклади за две поредни години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР